В Единбург група активисти влязоха в официалната резиденция на британските монарси в

...
В Единбург група активисти влязоха в официалната резиденция на британските монарси в
Коментари Харесай

Активисти превзеха къща на крал Чарлз III, какво искат? СНИМКИ

В Единбург група деятели влязоха в формалната резиденция на английските монарси в Шотландия Холирудхаус. Те седнаха на кралската маса и започнаха да ядат храна от пластмасови съдове и да пият чай от бутилки, които бяха донесли със себе си. Протестиращите упорстват за по-ниски цени на детските храни. Хората донесоха транспаранти с разнообразни лозунги, измежду които и надпис „ Народът е по-силен от господаря “. Според групата деятелите остават на място, а крилото на двореца е краткотрайно затворено за обществеността.

Протестиращите приканват супермаркетите да понижат цените на бебешките храни до цените от март 2021 година и приканват шотландското държавно управление да финансира напълно и да сътвори публичен хранителен център за всяко 500 семейство в Шотландия. 

Джоузефин О`Конър, 22-годишна студентка от Глазгоу, която се причисли към митинга, сподели: " Предприемам дейности, тъй като съм толкоз обезпокоена за бъдещето. " Тъй като животът продължава да се утежнява, става все по-ясно, че тези, които са на власт, не се появяват да оказват помощ. Печалбата още веднъж е сложена преди хората. Тя е в нашите ръце... би трябвало да заемем позиция, тъй като това е нашето бъдеще. "
 Единбург, митинг, Холирудхаус Снимка: twitter.com/Thisis_Rigged
Жасмин Робъртсън, 19-годишна студентка и фермер от Хайлендс, също взе участие в митинга, съобщава Express.

„ Нашата хранителна система е това, което ни сплотява, само че тя стана толкоз нежна в ръцете на печелившите корпорации. Време е да създадем място на масата за хората и да влагаме в общности, в обективна хранителна система, която изключва обособените хора да получават свръхпечалби “, сподели Жасмин.

Протестиращите желаят държавното управление да обърне внимание и да финансира по-добре обществената инфраструктура, която оказва помощ на хората да получат порядъчен достъп до храна.

Крал Чарлз и кралица Камила сега са в Сандрингам, където монархът се възвръща от лекуване на рак.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР